Hoeve Kakelbont | Blog wat je beweegt

 

 

 

 

Welkom op onze blog Hoeve kakelbont

 
 

 

de pannekoeken blog

Pannekoeken | Blog artikelen

Blog | artikelen 

Zo bak je de allerlekkerste pannenkoeken!

Pannenkoeken: alle kinderen zijn er gek op en ook volwassenen lusten ze graag. Maar hoe maak je nu de allerlekkerste pannenkoeken? Wij geven je vijf gouden tips waarmee jij heerlijke pannenkoeken op tafel zet.

Het basisrecept voor pannenkoeken

Het standaard recept voor pannenkoeken is heel simpel. Voor twaalf stuks heb je het volgende nodig:

• 250 g zelfrijzende bloem
• 3 eieren
• 500 ml melk
• 1 zakje vanillesuiker
• snufje zout
• boter of olie om te bakken

Hoe ga je te werk?

Meng in een kom de bloem, de vanillesuiker, het zout en de eieren. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe en mix het beslag met een garde of mixer tot het mooi glad is en je geen klontjes meer ziet. Verhit de boter of olie in een koekenpan en schep er vervolgens een lepel beslag in. Laat twee minuten bakken en draai de pannenkoek om. Laat ook deze zijde twee minuten bakken en klaar is je pannenkoek!

Vijf gouden tips voor de allerlekkerste pannenkoeken

1. Wil jij heerlijk luchtige en krokante pannenkoeken maken? Vervang dan de helft van de melk met koolzuurhoudend bronwater. Lekker luchtige pannenkoeken gegarandeerd! Wil je juist een extra volle smaak? Vervang dan de helft van de melk met ongeklopte slagroom.

2. Schep niet teveel beslag in je pan. Dikke pannenkoeken zijn namelijk vaak minder lekker. Een laagje beslag van een paar millimeter in de pan geeft vaak het lekkerste resultaat. Het hangt van je pan af hoeveel beslag je hiervoor nodig hebt, vaak is een halve soeplepel genoeg.

3. Laat je beslag rusten. Zet het nadat je klaar bent met mixen voor minimaal één uur in de koelkast. Op deze manier krijgen je pannenkoeken een betere structuur en worden ze gladder.

4. Pannenkoeken kan je het beste bakken in een pan van gietijzer. Maak deze pan nooit schoon met afwasmiddel en doe hem niet in de vaatwasser. Gebruik enkel heet water en keukenpapier om de pan na gebruik weer schoon te maken. Heb je geen gietijzeren pan? Kies dan voor een koekenpan met antiaanbaklaag.

5. Branden je pannenkoeken snel aan? Draai het vuur dan wat lager en roer een scheut olie of een klontje gesmolten boter door je beslag in de kom.

Natuurlijk is het leuk om pannekoeken te laten bakken tijdens je kinderfeestje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Hoeve Kakelbont | Contact | Link